FERIEBOLIG UDLEJNING

BULGARIEN & ALBANIEN

Saranda havn

albanien_albania_ferielejlighed_holiday_apartment_saranda_sovevaerelse

Albanien ferielejlighed Saranda sovevaerelse

The blue bedroom with bath


Saranda er vokset op omkring en lille fiskerleje i en mindre bugt. I dag er Saranda en livlig by hvor der bor der ca 30000. Saranda er en hyggelig by med markeder, havne som har fiskeri og færgetransport, byparker, kirker, torve, cafeer, arkæologisk udgravninger, butikker, spisesteder, promenaden langs stranden og ect.

På en af de små bjergtoppe omkring byen ligger Kalaja e Lëkurësit  ( Lekures Castle ) som er en lille borg. Borgen er ombygget til en dejlig restaurant med flot udsigt over byen og det Ioniske hav.

Udflugter i nærområdet: Uden for Saranda er der mange muligheder for udflugter.

- "Det blå øje" er et specielt naturfænomen hvor iskoldt rent klart kildevand springer ud af undergrunden. Vandet kommer i enorme mængder og danner med det samme en flod.

- Butrint er et romersk ruin område der hvert år trækker 1000 vis af turister til området. Butrint ligger smukt i en nationalpark

- Både nord og syd for Saranda er der dejlige idylliske strande i små laguner. Nogle af strandende ligger så de er lige til at finde og andre skal man lede efter. Fælles for strandende er det smukke turkisblå vand. De skønne strande med små taverner i Ksamil Albanien og Beach Plazhi Pasqyrave er en af vores favorit strande. Til højre om pynten ved lejligheden findes hyggelige små by strande.

- Manastiri Shën Gjergjit klosteret ( St. George ) ligger i et idyllisk område på toppen af et bjerg 9,5 km uden for Saranda.

Heldagsudflugter: - Gjirokastra er en smuk bjerg by med borg anlæg. Byen ligger UNESCOs verdensarvsliste. - Apollonia Archaeological Park ved Fier. - Kystvejen fra Vlore ned til Saranda er en absolut smuk tur med udsigt ud over det Ioniske Hav

Udflugter med overnatning: - Berat er en smuk by med borg anlæg. - Theth National Park i nord Albanien hvor Europas mest fjerntliggende landsbyer findes. For at nå ind til landsbyerne kræver det en jeep. - Shkodër søen.